Jaarvergadering afgelast

 

Beste leden,

Het zit ons niet mee.
Voor de tweede keer hebben wij onze jaarvergadering moeten afgelasten.
Omdat gezondheid voor iedereen van groot belang is hebben we besloten om dit jaar geen ledenvergadering meer te houden. Bovendien worden geen lezingen, tentoonstellingen of bijeenkomsten georganiseerd zolang het coronavirus ons parten kan spelen.

Beslispunten
Voor de jaarvergadering stonden verschillende (beslis)punten op de agenda. O.a. overdragen voorzitterschap, aanvulling Bestuur, De Opsteker, verhoging contributie
Via een nieuwsbrief in november zullen we u laten weten hoe we dit gaan oplossen.
De tentoonstelling 75 jaar Bevrijding, die helemaal klaar lag om te worden opgesteld, hopen wij komend jaar bij een goede gelegenheid te kunnen laten zien.
Ondertussen zitten wij niet stil, maar gaan verder (in onze eigen huiskamers) met het inbrengen van foto’s en objecten in de beeld- en objectenbank.Historische borden en tentoonstelling
Voor het plaatsen van historische borden in onze dorpen zijn we in gesprek met gemeente Drechterland en met historische verenigingen uit onze buurgemeenten hebben we contact om dingen met elkaar uit te wisselen en elkaar te helpen.
De werkgroep Land & Pand is onlangs weer gestart met het verzamelen van spullen voor een toekomstige tentoonstelling over “100 jaar Winkeltjes en bedrijvigheid”. Voor deze tentoonstelling kunnen we helaas nog geen datum vaststellen.
Openingstijden
Het Koggehuis is dinsdagmiddag open voor bezoekers, indien U zich telefonisch, via email of schriftelijk heeft aangemeld.  Voor u een leuke tip om thuis bezig te zijn. Via computer, laptop of IPad, heeft u de mogelijkheid om op onze website en naar de vele foto’s van families, straten en huizen www.suyder-cogge.nl óf  www.beeldbanksuydercogge.nl
We zijn altijd erg blij als u aanvullende informatie heeft over een speciale foto. U mag het mailen naar beheer. Wij zorgen dat de aanvullingen bij de foto worden gezet en voor altijd bewaard.

Het Venhuizer Spoortje

Begin 2014 heeft Jaap Veldhuis  samen met met Land en Pand voor de vereniging een tentoonstelling georganiseerd over ‘t Venhuizer Spoortje, dat 100 jaar eerder was geopend. Onderdeel was een historisch verantwoorde maquette van het station Venhuizen en zijn directe omgeving rond 1925. Deze maquette is naderhand nog verder uitgewerkt en is diverse malen tentoongesteld in binnen- en buitenland.

Onlangs is er bij Jaap Veldhuis thuis een filmpje van gemaakt.

Om het te kunnen bekijken klik op deze link: ’t Venhuizer Spoortje

 

Dauwtrappen bij onze “buren” in Sijbekarspel

Sijbekarspel, 20 mei 2019

Op de zaterdag voor Pinksteren is de 14e dauwtrapwandeling. De start en het ontbijt na afloop is deze keer bij het bloembollenbedrijf van Kees en Wendy Vlaar, Oosterstraat 15 a, Benningbroek.
We gaan ons best doen om er weer een mooie route van te maken, die zal leiden door weilanden, langs slootjes, soms met een plankje eroverheen en langs akkers, beplant met de producten van het Westfriese platteland.
Stevige schoenen of laarzen zijn aan te bevelen op deze tocht, die circa 2 uur zal duren.

Locatie start en ontbijt: Oosterstraat 15a, Benningbroek

Datum: zaterdag 8 juni 2019

Tijd: 5.15 uur ontvangst met koffie/thee

Kosten: €8,-, te voldoen voor aanvang van de wandeling.

U kunt zich opgeven tot vrijdag 7 juni bij Annie Vlaar-Oudeman annievlaaroudeman@gmail.com.

Hartelijke groet namens het bestuur,

Maureen Hulshoff