Bibliotheek

Schatten aan informatie!

In het Koggehuis, Westeinde 3 te Venhuizen liggen schatten verborgen in de vorm van boeken en documentatie.
Graag willen wij die met u delen en daarom zijn we begonnen met het inventariseren van de collectie van boeken en documentatie. Klik hier om naar de bibliotheek te gaan. Hier kan iedereen zoeken op schrijver, titel en trefwoord.

De boeken zijn, buiten de vakantiemaanden juli en augustus, tijdens onze openingstijden op dinsdagmiddag (14.00 u – 16.30 u) in te zien in het Koggehuis en door leden ook te lenen.
Om het zoeken in de kast makkelijker te maken staan de boeken op kastplaatsing, d.w.z. eerst op dorp/plaats, dan op regio (West-Friesland) en als laatste op provincie (Noord-Holland). Er is altijd wel iemand aanwezig die u kan helpen bij het zoeken.
In de toekomst zal de bibliotheek uitgebreid worden met alle andere soorten documenten die in ons eigendom zijn, bv. tijdschriften (abonnementen), stencils en rapporten. Indien u de huidige lijst wilt inzien van de boeken welke u als lid kan inzien of lenen kijk dan hier.

Daarnaast willen we ook in de nabije toekomst de collectie verder openbaar stellen voor genealogen, die op zoek zijn naar materiaal voor hun stamboom.