Nieuws

Nieuwe kop van de website

Er zijn nieuwe foto’s geplaatst in de kop van de website van een winkel op Hemmerbuurt 115 te Hem in verband met de aankomende tentoonstelling van de winkeltjes.

Voordat Ben Oostra hier zijn bakkerij had komen we de naam van Jaap Kool al tegen, als zijnde een bakkerij hebbende. In 1949 zien we de naam van wed. Dieuwertje M. Oostra-Rentenaar , als beroep bakker, in de boeken staan.
Het pand heeft dan nr. Hem 138. Vlak daarna worden de huizen vanaf de andere kant genummerd en wordt het Hemmerbuurt 115.
Daarna wordt het pand gekocht door Simon Rinkel, die er een kruidenierszaak in begint. Hij had eerst een zaak op het eind van Hem. Daar dit te klein werd kocht hij Hemmerbuurt 115.|
Op 1 januari 1970 wordt de winkel overgenomen door Frans Boon. Hij verbouwde de kruidenierszaak naar een supermarkt. Na diens overlijden in 1995 neemt Laura Koedooder huis en winkel over. In maart 1996 begint zij hier een buurtbakker. In 2010 komt de naam “’t Broodhuys” op de gevel. Sinds een jaar of 5 is de winkel verkocht aan een bakkerij met meerdere vestigingen in West Friesland..

Prijslijst

Er is een prijslijst gemaakt van alle boeken, films en ansichtkaarten welke kunnen worden gekocht bij de vereniging. U kunt deze kopen in het Koggehuis op de dinsdagmiddag van 14:00 uur tot 16:30 uur of een mail sturen naar beheer@Suyder-Cogge.nl

Stand op de Driebanflora zondag 11 februari.

Wij, als historische vereniging, stonden met een stand op de Driebanflora in de Banne. De kraam was ingericht met geprinte foto’s en er werd een slideshow gepresenteerd met foto’s uit de dorpen Hem, Venhuizen, Wijdenes, Oosterleek en Schellinkhout. Ook werden er oude films gedraaid en kon men jaarboeken kopen of intekenen voor jaarboeken. Bij voldoende intekeningen wordt het jaarboek opnieuw gedrukt. Er was heel veel belangstelling voor de informatie die werd getoond.